recept: Egres szósz, Kifőzde
Egres szósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fél kg egres (piszke, köszméte),
15 dkg porcukor,
egy pohár tejföl, 5 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, só, fél citrom héja


Az egrest a cukorral meg a citromhéjjal csendesen forró vízben puhára főzöm (15-20 perc).
A tejfölben elkeverek egy púpozott evőkanál lisztet és behabarom vele a mártást.
Ha kell, még utánízesítem cukorral, sóval, citromlével. A végén a vajat is hozzáadom, hogy szép fényes legyen.
Főtt, sült húsokhoz adom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyám után szabadon.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 18:25:38 - 5.04)
Hozzászólások:

balint mara (2011-12-22 11:27:00):
... de hova teszed a vajat????????????????????

Kifőzdés (2011-12-30 17:32:00):
Bocsi, lemaradt. Pótoltam. Köszi az észrevételt!

Szöke Erzsébet (2017-06-29 00:00:00):
Köszi, nagyon jó recept! Emlékeztet arra ahogy anyukŕm fözte gyerekkoromban...

Megjegyzés a recepthez